Fastighetsövervakningsrummet rapporterar fel snabbt och säkerställer fastighetens skick.

 Eco-Paronen Oy har sedan 1988 fungerat som en allkonstnär inom byggnadsautomation för fastigheter. Familjeföretagets huvudprodukter är energihantering, entreprenad, service och underhåll av byggnadsautomationssystem. Verksamhetsstället och lagret är belägna i Vanda.

En av tjänsterna som företaget erbjuder är fastighetsövervakningsrum. Ett centraliserat fastighetsövervakningsrum säkerställer byggnadernas funktion samt snabba och smidiga servicearbeten genom att vid felsituationer förmedla felanmälan till den jourhavande servicemannen. 

Med hjälp av lösningar med fastighetsövervakningsrum övervakas till exempel byggnadernas ventilation, uppvärmning, belysning och ellås. Med hjälp av lösningen optimeras förhållandena och på längre sikt minskar kostnaderna. Fastighetsövervakningsrum används till exempel i offentliga byggnader, hotell, restauranger, bostadsrättsföreningar och egnahemshus.

Eco-Paronen förverkligar fastighetsövervakningen genom att installera fastighetsövervakningsprogram i Fujitsus stationära datorer eller server i kundernas utrymmen. På det här sättet får de fastighetsansvariga information i realtid om byggnaderna. Problem upptäcks tidigt och optimala inställningar säkerställer utrymmenas funktion dygnet runt. 

”Datorerna som används i övervakningsrummen måste vara drivssäkra och hållbara

Eco-Paronens VD Johanna Paronen konstaterar att datorerna som används i övervakningsrummen måste vara drivssäkra och hållbara. ”Vi har redan i 10 års tid installerat övervakningsprogrammen uteslutande i Fujitsus stationära ESPRIMO-datorer samt PRIMERGY TX-server. Samtliga datorer har anskaffats från vår lokala Data Group-försäljare. Jag är krävande när det kommer till datorernas kvalitet; Fujitsus datorer uppfyller alla våra kvalitetskrav”, fortsätter Paronen.

Datorerna anskaffas vid behov med tre års OnSite-garanti. Datorer med fel har dock förekommit endast en gång under hela samarbetet. Det är verkligen lite, särskilt med tanke på att för tillfället är tiotals installationer i bruk hos kunderna. Också till den egna servicepersonalen valde vi, vid uppdateringen av datorerna, de tillförlitliga bärbara Fujitsu LIFEBOOK-datorerna som arbetsverktyg, precis som alltid tidigare. 

Data Group Tusby är Eco-Paronens utvalda leverantör

Data Group Tusby har varit Eco-Paronens utvalda leverantör alltsedan företaget grundades. Som Fujitsus officiella partner får återförsäljaren regelbunden utbildning av tillverkaren samt konkurrenskraftig prissättning och är alltid bland de första som får vetskap om nya produktlanseringar, vilket är till fördel för kunden. Utöver datorerna levererar Data Group Eco-Paronen ekonomiprogram samt annan utrustning och -tjänster, t.ex. underhåll av virtuella servrar.

 - Jag är nöjd med vår IT-leverantörer. Samarbetet har redan pågått i över 10 år. Jag får bra service från vår lokala Data Group-butik. Jag föredrar Fujitsus datorer, eftersom jag själv har testat dem och som krävande användare har jag konstaterat att de är bra.  -VD Johanna Paronen, Eco-Paronen Oy