Snabbt, enkelt och miljövänligt

Kommunikationsbyrån Manifesto sysselsätter 15 personer i Helsingfors centrum. Manifesto flyttade till nya lokaler hösten 2017. I samband med flytten började företaget använda Epsons Print365-tjänst i Data Groups sortiment. I tjänsten är alla utskriftsfunktioner centrerade. Till Manifesto levererades den nya WorkForce Pro -bläckstråleskrivare. I paketet ingår också bläck och service.

Enligt Manifestos partner, Jonna Varhama, har tjänsten gjort det lättare att göra utskrifter. Efter åtta månaders användning av tjänsten är de mycket nöjda.

– Vi hade tidigare en gammal laserskrivare. Det uppstod dagligen problem med den och uppvärmningstiden var lång. Folk stod och väntade bredvid skrivaren och särskilt den som var först att skriva ut på morgonen fick stå länge och vänta på sina utskrifter. Ibland fick vi också vänta under dagtid, säger Jonna Varhama.

Varhama konstaterar att det allra bästa med den här lösningen är enkelheten.

– Det tråkiga med den gamla skrivaren var att reservdelar och tillbehör behövde beställas och de tog mycket plats. Ibland beställde den som var ansvarig för beställningarna för sent och färgen hann ta slut. Bläckpåsarna för den nya skrivaren räcker länge och nya påsar ingår i avtalet. Skrivaren håller koll på statusen för bläckbehållarna och informerar service som automatiskt skickar nya när det behövs, säger Varhama.

Ett viktigt perspektiv för Manifesto är miljövänlighet. Men inte heller här har man gjort avkall på enkelheten.

– Laserskrivaren skapar problemavfall, men här lämnas bara en platt påse över, säger Varhama.

Varhama berättar vidare att driftskostnaderna inte heller har ökat efter övergången till Epsons Print365- paketet.

– Vi kände ganska exakt till driftskostnaderna för den tidigare skrivaren. Vi har räknat ut att kostnaderna i varje fall inte har ökat för den nya skrivaren, även om utskriftskvaliteten och -snabbheten har förbättrats, säger hon.

Epson Print 365 -tjänsten

Tjänsten innehåller en eller flera skrivare som matchar användarens behov från modellserien WorkForce Pro-bläckstråleskrivare avsedda för företag. I månadsavgiften ingår skrivare, bläck och service på plats under tre års tid. Alla utskriftsfunktioner kan hanteras centralt.