Distansarbetet ger mer om man tänker på arbetsplatsens ergonomi.

Väljer du rätt här så kan du arbeta utan avbrott på en lugn distansarbetsplats och utföra ett meningsfullt och produktivt arbete, och få arbetsro och inspiration.

Det viktigaste på distanskontoret är att hitta en naturlig och avslappnad arbetsställning.

Den ergonomiska Optapad Original med centrerad mus har en touchpad av glas, precis som i smarttelefoner. Du undviker muskelspänningar och handledsstöden underlättar att hitta rätt ställning.

 

En vertikal mus underlättar att handen hålls i rätt ställning så att handleden inte behöver vridas.

Den vertikala musen Comfi 2 möjliggör exakt musstyrning och förebygger musarmsbesvär. Om du använder ett justerbart bord kan du samtidigt aktivera de djupa musklerna i rygg- och magområdet med Gymba-balansbräda. Det statiska terminalarbetet omvandlas till en rolig, fortsatt rörelse: Dessutom hjälper brädan dig att stå rätt. Samtidigt som du jobbar aktiveras kroppen, hållningen och balansen förbättras samt stöd- och rörelseorganskador förebyggs.

 

Om du inte har ett höj- och sänkbart bord är den finländska GetUpDesk ett alternativ för att minska skador som uppstår på grund av för mycket sittande.

Bordet har utvecklats för dem som jobbar med bärbara datorer och lämpar sig för användning, förutom på arbetsplatsen, exempelvis i stugan eller på resa. Det är enkelt att bygga upp, och det kan justeras i åtta olika höjder.

Belastning, välbefinnande och säkerhet i arbetsmiljön följs upp även i distansarbete. Om miljön för distansarbete ändras ska du komma ihåg att kontrollera att arbetsredskapen lämpar sig för den nya miljön.