Rekommendera

Att ha kostnadskontroll på utskrifter blir allt lättare

I dagens läge handlar utskrift om annat också än att bara införskaffa en printer, vill Kristian Hess från Epson påminna oss om.

– Kostnadskontroll blir allt viktigare. Likväl kan man inte exakt uppskatta eller budgetera kostnaderna för service, färger eller andra delar eller fel i printern. På grund av detta är våra kunder intresserade av sådana tjänstekoncept där man betonar kostnadsmedvetenhet, kontroll över livslängden och lättanvändbarhet, säger Hess.

Av kontorens olika arbetsmoment är utskrifterna eller printning delaktig i 80 % av dessa.

– Man skulle kunna säga att printningen ofta utgör till och med en kritisk faktor, men dess betydelse märks först då det är något problem med printern.

Tjänsten innehåller den bästa printerlösningen som passar för företagets behov.

Tjänstepaketet erbjuder de bästa fördelarna med bläckstråleteknologin. WorkForce Pro –bläckstråleprintrarnas miljöpåverkan är liten och energikostnaden är låg. Printrarna är pigmentbaserade och klarar av arkivering.

– I vår utrustning finns det färre delar som ska bytas ut och bytesintervallen är längre. Utöver miljövänligheten är det effektiviteten som har fått kunderna att bli entusiastiska över Epson Print365-tjänsten.

Kunden behöver inte fundera på kostnaderna för printning med tjänstekonceptet. Månadspriset är fast. Det kommer inga överraskande merkostnader för sporadiska printningspikar eller fel som uppstår.

Kunden får en portal vy där man kan se antalet tillbehör och printningar för varje printer skilt och i vilket läge dessa befinner sig i.

– Med hjälp av denna kan man placera printrarna på ett ändamålsenligt sätt och säkerställa att den effektivaste av dem är där det printas mest. Portalen blir ett effektivt kontrollverktyg för printmiljön, säger Hess.

Innan man ber om en offert är det möjligt att få en kartläggning över printmiljön gjord. I kartläggningen följer man upp användningen och kostnaderna under en månads tid.

– På detta sätt får man reda på utgifterna, möjligheter till inbesparingar eller andra bra saker för den nya tjänstelösningen.

Rekommendera